SalesKoffein

Bejutás a döntéshozókhoz
5 lépésben

Kérd ajándék tudásanyagomat itt!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet

Értékesítési könyvek

 

Saleskoffein a Facebookon

Kövess minket a többi közösségi oldalon is!

 


Kapcsolat

A-Concept Business Consulting Kft.

2600 Vác, Szigony köz 5/B

albert.mathe@saleskoffein.hu

+36 70 606 6615

 

 

Mit kezdj a limitált büdzsével?

2017. október 16.
írta: Máthé Albert

Biztos vagyok benne, hogy te is hallottad már ezt a kijelentést:

„Sajnos nem engedi meg a költségvetésünk, hogy ezen az áron vásároljunk, 30% engedményt kérünk!”

De vajon kinek a problémája az, hogy az illető cégnek nincsen elég pénze, vagy nem gazdálkodik megfelelően, hogy ki tudja fizetni a minőségi termékedet, szolgáltatásodat? Nem a tiéd, hanem az övé! Az ügyfél azt szeretné, ha az általad kínált minőségi megoldást, az általa kigondolt áron vásárolná meg!

Mit tehetünk ilyenkor? Nyilvánvalóan meg akarjuk nyerni az üzletet oly módon, hogy a nyereségünk nem csökken!  A nyereség a cég jövőjét jelenti, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy ilyen esetekben ragaszkodjunk a nyereségünk megtartására!

Az első megoldás: a magas minőségű termék/ szolgáltatás helyett ajánlasz egy alacsonyabb minőséget alacsonyabb áron. Tehát, ha az ügyfél csökkenteni akarja az árat, akkor nem a nyereségedből adsz neki engedményt, hanem felajánlasz egy alacsonyabb minőséget egy alacsonyabb áron. Tipikus példa erre, amikor az ügyfél Mercédeszt akar venni egy Opel áráért.

A második megoldás: megnézed, hogy tudsz-e eladási volument növelni az adott ügyfélnél. Ha az engedményért cserébe plusz szolgáltatásokat vesz tőled, vagy elkötelezi magát nálad hosszú időre, akkor rendben van, beszélhetsz az engedményekről, mert az eladási volumen növelésével hosszú távon meg tudod őrizni a profittartalmat az adott cégnél. Amit sose tegyél meg: NE KERESZTFINASZÍROZZ VESZTESÉGES ÜGYFELEKET A NYERESÉGES ÜGYFELEK PROFITJÁBÓL! Ez hosszú távon nem jó üzleti stratégia.

 

 

 

A harmadik megoldás: árengedmény helyett elkezdesz TCO-ban, azaz TELJES KÖLTSÉGBEN GONDOLKOZNI (TCO=teljes költség elv). A nagyvállalati vásárlók ismerik a teljes költség fogalmát, ők rögtön tudni fogják, miről beszélsz. Ha kisebb cégeknek értékesítesz, az sem gond, mert ők örülni fognak, hogy végre velük együtt akarsz gondolkozni az üzletről, és az ő szemükben rögtön specialista leszel. A teljes költség tartalmazza a beruházással kapcsolatos összes felmerülő direkt és indirekt költséget, vagy akár egyéb más szempontokat, mint garancia, biztonság, márkaérték, kockázat. A feladatod ebben az esetben, hogy elmagyarázod az ügyfélnek, megéri magasabb áron vásárolni tőled, mert összességében, a teljes költséget figyelembe véve jól fog járni.

Ha az ügyfél át akarja adni neked a „forró gesztenyét”, azaz a te nyereségedből akar szeletet, akkor add vissza neki a gesztenyét és azonnali árengedmény helyett próbálj meg okosan, más megoldásokban gondolkozni.

Szeretnél még többet megtudni a leggyakrabban előforduló kifogásokról (például: „Nem én döntök…”, „Más beszállítóval dolgozunk…”, stb.)? Ajánlom figyelmedbe 

 

A TÁRGYALÁSI JÁTSZMA B2B ÉRTÉKESÍTÉSI NYÍLT TRÉNINGEMET. 

 

 

Máthé Albert Eduárd- b2b sales tréner

 

Bejutási specialista, b2b sales tréner

 

Új hozzászólás:

   *név
   *e-mail cím (nem jelenik meg)
bot captcha    *írja be az ellenörző kódot!
Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet
elküldöm


Mrs Jennie Cortez

•   2018-01-02 16:05


Ünnepelje ezt a karácsonyi szezont örömmel és boldogsággal a szívedben ...

Szeretném felhívni a nyilvánosság figyelmét arra, hogy miként találkoztam a Finanszírozási Körkölcsönző PLC-vel, miután elvesztettem a munkámat, és hiteltámadása miatt a bankomtól és más pénzügyi intézménytől kölcsönöket vettem ki. Nem tudtam fizetni a gyermekeim díjait. A számlák mögött álltam, mert ki akartam dobni a házból, mert képtelen voltam fizetni a bérleti díjakért. Ebben az időszakban a gyermekeimet nevelőszülővel vettem tőlem. Aztán elindultam, hogy pénzt keressek az interneten, ahol elvesztettem a $ 3,670-et, amit kölcsönvettem barátaimtól, akiket két cég leépített. Egészen addig, amíg egy nagyon jó barátomra nem hivatkoztam a Funding Circle Plc-re, tehát ha valóban szüksége van egy kölcsönre, azt javasoljuk, hogy lépjen kapcsolatba az istengondozó hitelezőjével e-mailen: veronicawilliamsloanhome@gmail.com VAGY Hívás / Szöveg +14064326562 és mentes a csalástól Jennie Cortez nevét az Egyesült Államoktól

Mrs Jennie Cortez