SalesKoffein

Bejutás a döntéshozókhoz
5 lépésben

Kérd ajándék tudásanyagomat itt!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet

Értékesítési könyvek

 

Saleskoffein a Facebookon

Kövess minket a többi közösségi oldalon is!

 


Kapcsolat

A-Concept Business Consulting Kft.

2600 Vác, Szigony köz 5/B

albert.mathe@saleskoffein.hu

+36 70 606 6615

 

 

Mit üzent Donald Trump az értékesítőknek?

2017. március 29.
írta: Máthé Albert

Tudom, hogy Donald Trump egy nagyon megosztó személyiség. Lehet őt szeretni vagy utálni, minden esetre, amit véghez vitt, egyedülálló. Először került a Fehér Házba a politikától eddig távolálló üzletember...

Én öt évvel ezelőtt hallottam először Donald Trumpról, amikor a kezembe került a „Gondolkodj nagyban és csapj oda keményen” c. üzleti könyve. A hétvégén ismét elővettem ezt a könyvet, mivel a beiktatása eszembe jutatta, hogy annak idején milyen sokat kaptam ettől a könyvtől. Kinyitottam ismét és azt láttam, hogy telejegyzeteltem! Most, hogy ismét elővettem, egy kicsit más szemmel olvastam végig. Azt kerestem benne, hogy mi az, ami kifejezetten az értékesítőknek vagy értékesítési vezetőknek szól.

Találtam is benne sok mindent, hétindítónak azonban két nagyon fontos dolgot szeretnék neked átadni a sok közül.

Az első: Nyerni akarsz? Akkor legyél PROFI!

Ha tárgyalnod kell, vagy valakit küldened kell magad helyett a tárgyalásra (legyen szó akár egy autóeladásról, akár egy komplex b2b tárgyalásról), gondoskodj arról, hogy a személy, aki tárgyalni fog (akár te, akár más) maximálisan PROFI, felkészült tárgyaló legyen!  Soha ne engedd meg magadnak azt a luxust, hogy amatőr módon, felkészületlenül tárgyalj!

 

 

A második: Mi az értékesítői siker TITKA?

Évekig kerestem az értékesítői siker titkát. Értékesítőként, sales igazgatóként, majd cégvezetőként arra gondoltam, kell lennie valaminek, amit ha megtalálok, majd átadok az embereimnek, akkor mi leszünk a legjobbak. Végigolvastam, majd hanganyagban is végig hallgattam többször a legismertebb amerikai sales trénerek könyveit. Volt olyan szerencsém, hogy a munkáltatóim nagyon fontosnak tartották a humán erőforrás fejlesztést, így nagyon sok jó tréningen vehettem részt.  Arra gondoltam, ha ennyi könyv és tudásanyag létezik, miért van az, hogy ma Magyaroszágon az értékesítési szakma mégis gyerekcipőben jár? (Fejlődünk, de hosszú még az út!) Nagyon sok kis titok van, de a legfontosabb dologra akkor jöttem rá, amikor b2b értékesítési tréner lettem. Akkor elkezdtem másképpen gondolkozni. Felismertem, hogy először meg kell fejtenem az értékesítői sikertelenség titkát, mert csak akkor érhetek el tartós változást a tréningjeimmel, ha ezt ismerem.

Végül rájöttem a lényegre: az értékesítői sikertelenség legfőbb okozója nem más, mint:

AZ ÁLLANDÓSÁGRA VALÓ TÖREKVÉS.

Sokan ragaszkodnak a jól megszokott dolgokhoz, módszerekhez, értékesítési stratégiákhoz és a megszokott, könnyű tárgyaló partnerekhez, akikkel komfortosan érzik magukat. Magyarul: NEM AKARNAK KIMOZDULNI A KOMFORTZÓNÁJUKBÓL!

A mai piacgazdaság olyan sebességgel halad előre, hogy a „jól megszokott, jól bevált” halára van ítélve! Ha igazán jó üzletember, értékesítő akarsz lenni, az első és legfontosabb tanácsom, hogy KERESD A VÁLTOZÁST, HAGYD EL A KOMFORTZÓNÁDAT!

 

Célomnak tűztem ki, amikor b2b értékesítési tréner lettem, hogy olyan tréningeket fogok tartani, amelyek valódi változást hoznak az értékesítők életében azáltal, hogy a tréningen kimozdulnak a komfortzónájukból!

SZERETNÉL TE IS KIMOZDULNI A KOMFORTZÓNÁDBÓL? AKKOR A TÁRGYALÁSI JÁTSZMA TRÉNINGEM NEKED SZÓL!

Ezen a tréningen gyakorlati szituációkon keresztül fogod megtanulni, HOGYAN KEZELD A VÁLLALATI BESZERZŐKET ÉS AZ ÁRVERSENYT.

 

 

 

Máthé Albert Eduárd

Bejutási specialista, b2b sales tréner

Új hozzászólás:

   *név
   *e-mail cím (nem jelenik meg)
bot captcha    *írja be az ellenörző kódot!
Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet
elküldöm


Tamás

•   2017-03-31 11:13


Nem rég olvastam én is Trump könyvet. Személy szerint félnezek rá, azokért amit elért.

Azzal meg teljesen egyetértek veled, hogy a mai felgyorsult világban - ami folyamatosan változik - elengedhetetlen dolog, hogy mi is változzunk és felhagyjunk a jól megszokott dolgokkal ami biztonságérzetet ad. Enélkül a lépés nélkül eltűnik vállalkozásunk a süllyesztőbe.

Erre garanciát adok!