SalesKoffein

Bejutás a döntéshozókhoz
5 lépésben

Kérd ajándék tudásanyagomat itt!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet

Értékesítési könyvek

 

Saleskoffein a Facebookon

Kövess minket a többi közösségi oldalon is!

 


Kapcsolat

A-Concept Business Consulting Kft.

2600 Vác, Szigony köz 5/B

albert.mathe@saleskoffein.hu

+36 70 606 6615

 

 

Mik a profi tárgyaló személyes tulajdonságai?

2015. december 20.
írta: Máthé Albert

Ahhoz, hogy sikeres, profi és nyerő tárgyaló lehess, a következő tulajdonságokat kell elsajátítanod, kifejlesztened magadban: ne félj kérdezni; légy türelmes és tarts ki tovább, mint a másik; merj többet kérni, mint amit el akarsz érni; törekedj, a nyer-nyer üzletre; hallgasd figyelmesen a másikat.

 

Nézzük meg egyesével, mint is jelentenek ezek a gyakorlatban!

 

Ne félj kérdezni!

A rutintalan tárgyaló általában készpénznek veszi, amit a másik fél mond, ezért a tárgyalás során csak azokra az információkra támaszkodik, amiket a másik fél magától elmondott. Ezzel szemben a győztes tárgyaló nem elégszik meg azzal, amit a másik fél mond és további, időnként akár kemény kérdéseket tesz fel. Ha te is TOP tárgyalóvá akarsz válni, ne félj kérdezni, a kapott válaszokból sok mindent megtudhatsz!

 

Légy türelmes és tarts ki tovább, mint a másik fél!

A türelem a profi tárgyalók legfőbb erénye. A jó tárgyalók roppant türelmes emberek, akik mindig ügyelnek arra, hogy nehogy időzavarban olyan üzletet kössenek, ami nincsen összhangban a céljaikkal. Amennyiben Te is profi tárgyaló akarsz lenni, a türelmed legyen a legnagyobb fegyvered!

 

Merj többet kérni!

A kezdő tárgyalók legnagyobb hibája, hogy nem mernek többet kérni, mint amennyit el akarnak érni. Ennek oka, hogy félnek attól, hogy nevetségessé válnak mások szemében. Ha győztes tárgyaló szeretnél lenni, akkor mindig az indokolható maximális ajánlatoddal kell elkezdened a tárgyalást, anélkül, hogy különösebb magyarázatot fűznél hozzá.

 

Törekedj a tisztességes nyer-nyer megoldásra!

Mindig vannak olyan helyzetek, amikor előnyt húzhatunk mások gyengeségéből. Lehetséges, hogy van egy olyan információ a birtokodban, amit ha a másik fél is megtudna, akkor másképpen döntene. Az igazán profi tárgyaló ilyenkor is becsületes és hosszú távon gondolkozik, azaz a NYER-NYER megoldásra törekszik. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy jótékonysági célból hatalmas engedményeket kellene tenned.

 

Hallgasd figyelmesen a másikat!

Csak akkor lehetsz nyerő tárgyaló, ha képes vagy figyelmesen és türelmesen végighallgatni a másikat. Ha jó hallgatóság vagy a másik fél számára, akkor arra is képes leszel, hogy felmérd a valódi igényeket. Az igények pontos ismerete nélkül, nem fogsz tudni NYER-NYER helyzetet teremteni.

 

 

 

 

Máthé Albert Eduárd

www.mathealbert.com

 

 

Új hozzászólás:

   *név
   *e-mail cím (nem jelenik meg)
bot captcha    *írja be az ellenörző kódot!
Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet
elküldöm