SalesKoffein

Bejutás a döntéshozókhoz
5 lépésben

Kérd ajándék tudásanyagomat itt!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet

Értékesítési könyvek

 

Saleskoffein a Facebookon

Kövess minket a többi közösségi oldalon is!

 


Kapcsolat

A-Concept Business Consulting Kft.

2600 Vác, Szigony köz 5/B

albert.mathe@saleskoffein.hu

+36 70 606 6615

 

 

Mi a megoldás a „ne hivatkozz rám” kérésre?

2017. szeptember 25.
írta: Máthé Albert

Biztos vagyok benne, hogy veled is előfordult már olyan, hogy kaptál egy „fél ajánlást” valakitől, amivel aztán nem nagyon tudtál mit kezdeni, pedig még telefonszámod is volt hozzá. Erre tipikus példa az, amikor egy kedves ismerősöd (vagy akár ügyfeled) elmondja neked, hogy az egyik régi partnere, munkáltatója, volt barátnője, volt felesége, volt férje (stb.) számodra egy nagy potenciális ügyfél lenne, azonban a rossz kapcsolat miatt nem adhatja a nevét, nem köthet össze közvetlenül titeket. 

 

 

Ott állsz, hogy van egy nagy potenciális ügyfeled, aki azt sem tudja, hogy te létezel a világon, van egy közvetlen elérhetőséged a célszemélyhez, viszont az ajánló nevét nem használhatod.

Ha végiggondoljuk a helyzetet, akkor majdnem a hideghívás szintjéről kell kezdenünk a kapcsolatfelvételt. Mégis, mit tehetsz ilyenkor, hogyan oldod fel ezt a helyzetet?

Első lehetőséged, hogy felhívod a potenciális ügyfelet, és egy ügyes indítással megpróbálsz párbeszédet kezdeményezni vele, majd időpontot egyeztetni nála. Ha nagyon ügyes vagy, és jókor telefonálsz, még lehet, hogy sikerrel jársz. Ez a hívás gyakorlatilag egyenértékű a hideghívással, annyi, hogy van közvetlen telefonszámod. A hidegtelefonálókkal szemben nagy a bizalmatlanság, ezért, ha megkérdezik, honnan van meg a telefonszám, akkor bajban lehetsz, mert egy bizalmatlan helyzetben tovább erősíted a bizalmatlanságot: ha hazudsz akkor azért, ha nem hazudsz, akkor meg azért.

Ilyen esetben nem a hideghívást ajánlom elsőként! Sőt, az legyen az utolsó stratégiád, s csak akkor vedd elő, ha tényleg nem marad más.

 

Ebben a helyzetben én három lépést javaslok neked:

  1. Menj fel a LINKEDIN-re és nézd meg, hogy kiről van szó, tudj meg róla mindent, keress egy közös kapcsolódási pontot. A közép és nagyvállalatok vezetői többnyire fent vannak a portálon, tehát van esélyed arra, hogy megtalálod őt. Amennyiben fent van, közvetlenül ott kapcsolatba léphetsz vele úgy, hogy írsz neki egy három- vagy max. ötsoros üzenetet, a végén pedig kérsz tőle egy lehetőséget a személyes találkozóra. Ha van közöttetek kapcsolódási pont, akkor megkérheted a közös kapcsolatot, hogy mutasson be titeket egymásnak. (Ez történhet személyesen, vagy akár ott a LINKEDIN-en.)
  2. Nézd meg, hogy a cég tagja-e valamelyik kereskedelmi kamarának (német, francia, amerikai) vagy iparági közösségnek. Amennyiben igen, kérd meg a főszervezőket, hogy segítsenek neked kapcsolatba lépni a célszeméllyel. (Ehhez neked is aktív tagnak kell lenned.)
  3. Postai úton küldhetsz neki egy kreatív bemutatkozó anyagot, vagy akár egy könyvet. Miután elküldted, vedd fel vele a kapcsolatot. Mivel előtte te adakoztál, teljesen más alapokról indulsz, mintha hidegen betelefonálnál.  Ez tuti megoldás! Mielőtt megjelent A Bejutás c. könyvem, mindig Ron Burg: „Az adakozók mindig többet értékesítenek” c. könyvét küldtem el, és hatásos volt!

Ezen kívül több kreatív megoldás is van, akár azt is megcsinálhatod, hogy felhívod az egyik értékesítőt a cégnél, és tőle kérsz segítséget. Megfigyeltem, hogy az értékesítők ilyen helyzetben segítőkészek, mert azonosulni tudnak veled, hiszen biztosan ők is jártak már hasonló cipőben! 

 

Szeretnél még jobb, még sikeresebb üzletemberré válni? Gyere el szeptember 28-29-én A BEJUTÁS – B2B KONZULTATÍV ÉRTÉKESÍTÉSI TRÉNINGEMRE! 

 

Máthé Albert Eduárd, b2b értékestési tréner

 

Új hozzászólás:

   *név
   *e-mail cím (nem jelenik meg)
bot captcha    *írja be az ellenörző kódot!
Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet
elküldöm


Mrs Jennie Cortez

•   2018-01-02 16:01


Ünnepelje ezt a karácsonyi szezont örömmel és boldogsággal a szívedben ...

Szeretném felhívni a nyilvánosság figyelmét arra, hogy miként találkoztam a Finanszírozási Körkölcsönző PLC-vel, miután elvesztettem a munkámat, és hiteltámadása miatt a bankomtól és más pénzügyi intézménytől kölcsönöket vettem ki. Nem tudtam fizetni a gyermekeim díjait. A számlák mögött álltam, mert ki akartam dobni a házból, mert képtelen voltam fizetni a bérleti díjakért. Ebben az időszakban a gyermekeimet nevelőszülővel vettem tőlem. Aztán elindultam, hogy pénzt keressek az interneten, ahol elvesztettem a $ 3,670-et, amit kölcsönvettem barátaimtól, akiket két cég leépített. Egészen addig, amíg egy nagyon jó barátomra nem hivatkoztam a Funding Circle Plc-re, tehát ha valóban szüksége van egy kölcsönre, azt javasoljuk, hogy lépjen kapcsolatba az istengondozó hitelezőjével e-mailen: veronicawilliamsloanhome@gmail.com VAGY Hívás / Szöveg +14064326562 és mentes a csalástól Jennie Cortez nevét az Egyesült Államoktól

Mrs Jennie Cortez