SalesKoffein

Bejutás a döntéshozókhoz
5 lépésben

Kérd ajándék tudásanyagomat itt!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet

Értékesítési könyvek

 

Saleskoffein a Facebookon

Kövess minket a többi közösségi oldalon is!

 


Kapcsolat

A-Concept Business Consulting Kft.

2600 Vác, Szigony köz 5/B

albert.mathe@saleskoffein.hu

+36 70 606 6615

 

 

A döntéshozó őszinte levele

2013. december 15.
írta: Máthé Albert

… avagy miért nem tudod elérni a döntéshozókat?

 

A mai pörgős és hektikus üzleti életben sokszor nehéz elérni a döntéshozókat. Előfordul, hogy miután nagy nehezen sikerül időpontot egyeztetnünk, jön az sms vagy telefonhívás az asszisztenstől, hogy valami közbejött, mégsem ér rá az ügyvezető. Ez nagyon bosszantó tud lenni. Most vizsgáljuk meg, hogyan tekintenek a döntéshozók az értékesítőkre, azaz nézzük meg az ő szempontjaikat.

A döntéshozó őszinte levele az értékesítőnek.

 

Kedves „Értékesítő”!

 

    Csak néhány percem van, ha jól értem, valamit el szeretne adni nekem. Mivel a legjobb barátom ajánlotta Önt, őszinte leszek, mert szeretném, ha megértene néhány fontos dolgot velem kapcsolatban. Az igazság az, hogy az értékesítők többségének fogalma sincs arról, hogy nekem milyen az életem. Én ragaszkodom ahhoz, hogy amennyiben valaki velem szeretne üzletet kötni, először meg kell értenie engem és a problémáimat.

    Ma reggel is nagyon korán keltem fel, hogy mindenki előtt érjek be az irodába, hogy legyen egy zavartalan órám, amikor a saját projektjeimmel tudok foglalkozni. Ezt már régóta így csinálom, mindenki előtt érek be dolgozni és én megyek haza legkésőbb. Tehát, ha Ön el szeretne érni az irodában, akkor keressen nagyon korán vagy nagyon későn.

    Kilenc óra magasságában el kellett „dobnom” mindent, mert a külföldi főnököm megkért, hogy állítsak össze egy fejlesztési tervet, azonnal. Tavaly csökkent az árbevételünk, ezért erre most minimális a keretem.

    Aztán a termelési vezető értesített arról, hogy az új termék nem lesz kész az ígért határidőre. Ettől libabőrös lettem, és ez most a legnagyobb bajom. Két kiemelt ügyfélnek is ígéretet tettünk arra, hogy készen leszünk időben és erre kötbér formájában garanciát is vállaltunk. Hogy fogunk ebből kijönni? Szükség van egy válságtervre.

    Átérzi már a helyzetemet? Akkor Isten hozta az én világomban! Ezen kívül az asztalomon még mindig vár rám legalább 50 órányi munka.

    Említettem Önnek az emaileket? Naponta kb. 150-et kapok, és ehhez jön még 20-40 kéretlen telefon (ha felvenném).

   Röviden és tömören: nagyon sok a dolgom, határidős feladataim vannak, az ügyfeleim és a partnereim várnak.

Ezek után tudja, mi a legfontosabb érték a számomra? Az idő!

    Ha bárki azt szeretné, hogy változtassak valamin, ami működik, nem fogom megtenni, mert minden változtatás többletmunkát okoz nekem és a csapatomnak!

Most térjünk vissza Önhöz…

    Ön a beszállítóm szeretne lenni, ha jól értem. Elnézést kérek, ha most egy kicsit nyers leszek: általában nem érdekelnek az értékesítők termékei, sem a szolgáltatásai. Tudja, a cégbemutatkozó leveleket kapásból törlöm, hasonlóan cselekszem, amikor termék brosúrákat, szolgáltatás leírásokat látok. Ha meghívnak egy prezentációra és látom, hogy az előadó kezdi bemutatni cégét, termékeit, az első szünetben angolosan távozom.

    De azért nem vagyok mindig ilyen. Vannak olyan üzletemberek, akikre odafigyelek. Tudja, mit csinálnak ők másképpen? Először is fel vannak készülve a cégemből, nem kérdeznek olyan dolgokat, amit a weboldalunkon is el lehet olvasni. Ennél még fontosabb az, hogy velem foglalkoznak és a problémáimmal. Ez már érdekes nekem. Ha Ön képes arra, hogy segítsen megoldani a kihívásaimat, akkor Önre is kíváncsi vagyok, és oda fogok Önre figyelni.

    Remélem, megérti a helyzetemet, most több időm sajnos nincsen, mert rohannom kell egy megbeszélésre, majd indulok a repülőtérre.

 

Tisztelettel,

A DÖNTÉSHOZÓ

 

Korábbi írásomban kiemelten foglalkoztam az ÉRTÉKAJÁNLAT fogalmával. Amennyiben még nem olvastad, itt megteheted:

 

ELÉG ERŐS AZ ÉRTÉKAJÁNLATOD?

 

 

Máthé Albert –napi inspiráció értékesítőknek

Új hozzászólás:

   *név
   *e-mail cím (nem jelenik meg)
bot captcha    *írja be az ellenörző kódot!
Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet
elküldöm


wMVnGIuINoDq

•   2015-06-05 02:01


Szia Vire1g! Most pe1r napig nem leszfcnk otthon, de ute1na fagyis rneneldem kell ezfcstf6zf6tt drf3tot. Rendeljek neked is, vagy csak mondjam meg, hogy honnan fogok? http://itwymb.com [url=http://vqeihphyts.com]vqeihphyts[/url] [link=http://gdwwqqrjgkp.com]gdwwqqrjgkp[/link]


b3Jo6L2I9AIj

•   2015-06-04 19:44


Az első inff3k szerint Justin Lin<a href="http://acccjst.com"> rzeendn</a>e9 a dolgokat.Ő viszont elfoglalt a Hale1los Iram 6. e9s 7. re9sze9vel, me9g egy jf3 ideig.Az fajabb hedrekben Paul Thomas Anderson lesz a rendező.( Ez csak pletyka, ki tudja.)Justin Lin aze9rt lenne idee1lisabb, mert tale1n jobban otthon van az akcif3filmek vile1ge1ban.A legegyszerűbb, ha csak figyelfcnk, he1tha te9nyleg tf6rte9nik valami, edgy ha nem lesz semmi, legale1bb keve9sbe9 csalf3dunk.


5cChpzKRZdl

•   2015-05-30 07:12


Tame1s2011-04-21 12:21:44Nagyon f6rfclf6k ennek a pe1lye1zatnak. Szeretem, ha mindenkinek adnak ese9lyt arra, hogy akolsson vmit amibe beleadhatja mage1t, e9s vmi fontosnak csine1l sze9pet. A fontos pedig mindenkit megke9rdez.