SalesKoffein

Bejutás a döntéshozókhoz
5 lépésben

Kérd ajándék tudásanyagomat itt!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet

Értékesítési könyvek

 

Saleskoffein a Facebookon

Kövess minket a többi közösségi oldalon is!

 


Kapcsolat

A-Concept Business Consulting Kft.

2600 Vác, Szigony köz 5/B

albert.mathe@saleskoffein.hu

+36 70 606 6615

 

 

Amikor a csend nem a barátod, hanem az ellenséged

2020. március 26.
írta: Máthé Albert

Volt a tavalyi évben egy nagyon népszerű írásom (A csend hatalma), rengetegen olvasták, hozzászóltak. A cikk arról szólt, hogy ha kimondod az árat, akkor maradj csendben, és várd meg a másik ember reakcióját. 

Most viszont olyan időket élünk, amikor a csend nem a barátod. 

Az emberek, a cégek „gödörbe kerültek”, a múlt héten mindenki csak kapkodta a fejét, mivel egymás után jöttek a különböző bejelentések. Nagyon gyorsan kellett átállni a home office-ra, a távértékesítésre. Nem mindenkinek sikerült, és az is tény, hogy rengeteg iparág „takarék lángon” üzemel. 

Ennek ellenére, szinte bármelyik iparágban dolgozol, el kell kezdened már most kimászni a „gödörből” egész egyszerűen azért, mert semmi okod nincsen várakozni. A „nem teszünk semmit, megvárjuk mi lesz” stratégia sohasem vezet sikerre, válsághelyzetben pedig főleg nem követendő út. 

 

 

A cselekvésnek, még ha hibázunk, vagy rossz úton is indulunk el, van két nagyon pozitív hatása: az első mentális, a második tapasztalatbeli. Ha cselekszel, akkor a csinálás eltereli az elmédet a negatív hírekről, az aggodalmakról, a félelmekről. Nagyon fontos, hogy ebben a helyzetben pozitív maradj. Ha olvastad a Láthatatlan meggyőzés c. könyvemet, akkor emlékezhetsz az attitűddel kapcsolatos részre, ahol kifejtettem az elme működését és azt, hogy a pozitív gondolatok pozitív eredményeket, a negatív gondolatok pedig negatív eredményeket szülnek. 

Mint említettem, a második pozitív hatás a tapasztalat. Képzeld el, hogy bekerülsz egy mély gödörbe, ahonnan nehéz kimászni, viszont tudod, hogy nem lehetetlen, mert vannak olyanok, akiknek korábban ez már sikerült. Megpróbálsz kimászni, az elején néhányszor visszacsúszol, mert nehezen találsz kapaszkodókat. Aztán egyre inkább kezdesz rájönni arra, hogyan kell kapaszkodni, és végül kimászol belőle. 

Az üzleti életre vetítve, most kell rálépned a gázpedálra, még akkor is, ha több kudarc fog érni, mint az elmúlt években, amikor a gazdaság dübörgött. 

 

 

Javaslatom, hogy készíts egy stratégiai tervet, amely mindenképpen tartalmazza az új lehetőségek megkeresését. Néhány ötlet: 

 

⚠️ Nézz körül olyan iparágakban, ahol nincsen leállás! Gondold végig az üzleti modelledet, milyen új megoldásokat tudsz erre a helyzetre kitalálni! 

⚠️ Ne feltételezd, hogy most senki sem vásárol, biztos lehetsz benne, hogy nagyon sok tőkeerős cég van, ahol nem jelent problémát a vásárlás. 

⚠️ BESZÉLJ emberekkel telefonon, ÉPÍTSD FEL A KAPCSOLATI HÁLÓDAT A LINKEDINEN, írj testreszabott ÜZENETEKET, SZERVEZZ VIDEÓKONFERENCIÁT, vegyél fel VIDEÓKAT, kezdd el ÉPÍTENI A SALES TÖLCSÉREDET! 

 

Lehet, hogy összességében több interakcióra lesz szükséged, mint korábban, több NEMET fogsz kapni, valószínűleg a KITARTÁSOD is próbára lesz téve.

 

⚠️  Több időd van, nem kell utazgatnod, dugóban állnod vagy repülőtéren várakoznod, használd ki, hogy többet vagy otthon, TANULJ és FEJLŐDJ, mert a tudás, amire az elmúlt években alapoztál, valószínűleg kevés lesz ahhoz, hogy ebből a helyzetből győztesen kerülj ki! 

 

A karanténra való tekintettel az ÖSSZES ÜZLETI KÖNYVEMRE 20% KEDVEZMÉNYT ajánlok fel, a fejlődés CSAK RAJTAD MÚLIK!   

írta: Máthé Albert Eduárd

http://www.mathealbert.com

Új hozzászólás:

   *név
   *e-mail cím (nem jelenik meg)
bot captcha    *írja be az ellenörző kódot!
Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet
elküldöm