SalesKoffein

Bejutás a döntéshozókhoz
5 lépésben

Kérd ajándék tudásanyagomat itt!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet

Értékesítési könyvek

 

Saleskoffein a Facebookon

Kövess minket a többi közösségi oldalon is!

 


Kapcsolat

A-Concept Business Consulting Kft.

2600 Vác, Szigony köz 5/B

albert.mathe@saleskoffein.hu

+36 70 606 6615

 

 

Állj készen a változásra! (Üzleti motiváció)

2017. szeptember 11.
írta: Máthé Albert

Az elmúlt két hétben a teniszrajongók ismét nagyon örülhettek, mert az idei év utolsó Grand Slam tornáján fantasztikusan jó meccsek voltak. Teniszrajongóként nem mehetek el szó nélkül Rafael Nadal kiváló teljesítménye mellett, aki 31 évesen megszerezte a 3. US Open győzelmét! Nekünk, értékesítőknek, üzletembereknek mindenképpen követendő példa! 

 

 

Ha azt nézzük, hogy Nadal már elmúlt 30 éves, és az elmúlt 10 évben a játéka a kirobbanó erőről, a kitartásról és a küzdeni tudásról szólt, akkor a természet szabályai szerint már abba kellett volna hagynia a teniszt. Voltak is erre utaló jelek, amikor hosszú hónapokig többször is sérült volt. Ennek ellenére ott volt az idei US OPEN döntőjében, nem akármilyen játékkal jutott el odáig, és meg is nyerte azt! Vajon minek köszönhető az, hogy mégsem hagyta abba a profi pályafutását, hanem világszinten játszik tovább? Az oka biztosan nem a pénzkeresés iránti vágya, mert idáig megkeresett már annyi pénzt, hogy élete végéig ne legyenek anyagi gondjai.

Egészen más áll a háttérben, egy szóval kifejezve: A FEJLŐDÉS! Két dimenzióban kell megközelíteni ezt a kérdés: az egyik dimenzió az ő személyes fejlődése, a másik pedig az őt körülvevő csapat és a sportág fejlődése.

Nézzük meg sorjában, hogy mi, értékesítők mit tudunk tanulni ebből!

Az első a személyes fejlődése. Nadal felismerte, hogy a korábbi „erőjátéka” ma már nem tud működni. Készen állt arra, hogy feladja azt a stratégiát, játéktechnikát, aminek az összes eddigi sikerét köszönhette. A fejlődés érdekében tiszta lappal kezdte a teniszt, és elkezdett valami újat kipróbálni.

A tanulság: sokszor látom, hogy az értékesítők, vezetők ragaszkodnak a régi jó bevált technikákhoz, stratégiákhoz, ahelyett, hogy újat, modernebbet, korszerűbbet próbáljanak ki. Ezt hívom rögzített szemléletmódnak. A világ rohamosan fejlődik, nem lehetünk versenyképesek régi, jól bevált módszerekkel. Ezzel szemben a TOP teljesítményt nyújtó értékesítők folyamatos fejlődésben gondolkoznak, keresik a tudást, meg akarják tanulni a legújabb módszereket, technikákat. Ezt hívják fejlődő szemléletmódnak, ami a siker alapvető kritériuma az üzleti életben és a sportban egyaránt.

A második a csapat és a sportág fejlődése. Meggyőződésem, hogy egy profi csapat nélkül Nadal önmagában nem lett volna képes megújulni, és ismét történelmet írni. Az őt körülvevő szakemberek, (akikről meggyőződésem, hogy szintén fejlődő szemléletmóddal rendelkeznek) a legprofibb, legkorszerűbb módszereket használták Nadal felkészítéséhez. Az, hogy Nadal átalakított izomzattal változtatott a játékstílusán, nem a véletlen műve. Ez egy előre megtervezett és profi módon végrehajtott, tudatos munka eredménye. Nyilván a sportág, az orvostudomány fejlődése és a versenyszellem is elősegítette ezt a folyamatot, de a fejlődő személetmód nélkül nem lehetett volna ekkora sikert elérni. 

A tanulság: egészséges versenyszellem és kiváló támogató csapat nélkül sem az üzleti életben, sem a sportban nem lehet kiemelkedő sikereket elérni. A versenyszellem kell ahhoz, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból!

Tedd a szívedre a kezedet, és őszintén tedd fel magadnak a következő kérdést: mikor voltam a legutóbb (egyedül vagy csapattal együtt) egy korszerű, a legújabb technikákat, technológiát bemutató szakmai vagy üzleti tréningen? Amennyiben 90 nap vagy még több telt el azóta, akkor ez azt jelenti, hogy a fejlődő szemléletmód csak elméleti síkon működik, és jelenleg rögzített személetmódban vagy! Változtass rajta, mert a konkurenciád hamarosan meg fog előzni! 

 

Szeretnél még jobb, még sikeresebb üzletemberré válni? Gyere el szeptember 28-29-én A BEJUTÁS – B2B KONZULTATÍV ÉRTÉKESÍTÉSI TRÉNINGEMRE! 

 

Máthé Albert Eduárd, b2b értékestési tréner

Új hozzászólás:

   *név
   *e-mail cím (nem jelenik meg)
bot captcha    *írja be az ellenörző kódot!
Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet
elküldöm