SalesKoffein

Bejutás a döntéshozókhoz
5 lépésben

Kérd ajándék tudásanyagomat itt!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet

Értékesítési könyvek

 

Saleskoffein a Facebookon

Kövess minket a többi közösségi oldalon is!

 


Kapcsolat

A-Concept Business Consulting Kft.

2600 Vác, Szigony köz 5/B

albert.mathe@saleskoffein.hu

+36 70 606 6615

 

 

korábbi írások, 7. oldal

Szeretnék veled megosztani egy nagyon fontos tárgyalási stratégiát, amivel én személyesen is találkoztam.

Egy informatikai projektet értékesítettem egy nagy gyártó cégnek. Miután leegyeztettem a technikai adatokat (specifikáció, előírások, stb.), a cég beszerzője elhívott egy megbeszélésre...

tovább


Nagyvállalati értékesítésnél gyakran előfordul, hogy a beszerző, miután megismeri az ajánlatodat, közli veled, hogy a továbbiakban ő lesz a kapcsolattartó és a céggel csak rajta keresztül lehet kommunikálni. Tudjuk, hogy nagyon sokszor a beszerző a „kapuőr”, nem mondhat igent az ajánlatodra, viszont könnyen elintézheti, hogy a cég ne vásároljon tőled (feketelistára tesz). További probléma az, hogy sokszor a beszerző azt állítja magáról, hogy ő a döntéshozó.

tovább


Tudom, hogy Donald Trump egy nagyon megosztó személyiség. Lehet őt szeretni vagy utálni, minden esetre, amit véghez vitt, egyedülálló. Először került a Fehér Házba a politikától eddig távolálló üzletember...

Én öt évvel ezelőtt hallottam először Donald Trumpról, amikor a kezembe került a „Gondolkodj nagyban és csapj oda keményen” c. üzleti könyve. A hétvégén ismét elővettem ezt a könyvet, mivel a beiktatása eszembe jutatta, hogy annak idején milyen sokat kaptam ettől a könyvtől. Kinyitottam ismét és azt láttam, hogy telejegyzeteltem! Most, hogy ismét elővettem, egy kicsit más szemmel olvastam végig. Azt kerestem benne, hogy mi az, ami kifejezetten az értékesítőknek vagy értékesítési vezetőknek szól.

tovább


Nem tudom tudtad-e rólam, hogy nagy tenisz rajongó vagyok! Minden év végén megnézem a ATP Masters tornát, ahol a világ legjobb 8 teniszezője küzd meg egymással. A tavalyi versent ANDY MURRAY nyerte, és habár nekem nem ő az első számú kedvencem, el kell ismernem, hogy igazán kitett magáért, hiszen a döntőben leggyőzte a világelső Novak Djokovicot. A mérkőzés után a stúdióban a szakértők arról beszéltek, hogy a legnagyobb különbség egy TOP 10-es és egy TOP 100-as teniszező között az, hogy a döntő pillanatokban egy TOP 10-es teniszező az esetek 75%-ában nyeri meg a döntő labdákat. Ugyanez az arány egy TOP 3-as teniszezőnél már 90%!

 

tovább


A régi „cégbemutató, termékbemutató, termékprezentáció” típusú értékesítés halott! Biztos lehetsz benne, hogy ma az internet és a közösségi média korában az ügyfeleid rendelkezésére áll rengeteg információ rólad, a termékedről és a cégedről még azelőtt, hogy eljutottál volna az első találkozóig. 

Ennek tudatában vajon melyek azok az értékesítési stratégiák, amelyeket amit minden vállalati értékesítőnek tudnia kell ahhoz, hogy sikeres tudjon lenni 2017-ben?

tovább


Ez a történet néhány évvel ezelőtt történt velem, amikor a Nokia Networksnél dolgoztam sales vezetőként.

Hétfőn reggel arra ébredtem fel a tárgyalóban, hogy a kollégák hangoskodnak a konyhában,éppen kávéznak, és közben azt mesélik, hogy mi történt a hétvégén. Zoli kollégámtól, aki az asztalon aludt (én a szőnyegen feküdtem a földön), kérdeztem hány óra van, és mennyi időnk van a tender beadásáig. Az éjszakát az irodában töltöttük, hétfőn reggel 12 órára kellett beadnunk a tenderanyagot az egyik potenciális multinacionális ügyfélhez. Valamikor hajnal 4-5 óra körül feküdtünk le abban a hitben, hogy készen vagyunk. Ahogy az lenni szokott, a beadás előtt átnéztük még egyszer az ajánlatot.

tovább


Előfordult veled, hogy szinte biztosnak érezted az üzlet megszerzését, aztán valahogy megmagyarázhatatlan módon kicsúsztak a kezedből a dogok, és hoppon maradtál?

Olvasd el az alábbi tanulságos történetet és megtudod, mi történik, ha nem a döntéshozóval tárgyalsz?

 

továbbLapozás: 1. oldal » 2. oldal » 3. oldal » 4. oldal » 5. oldal » 6. oldal » 7. oldal 8. oldal » 9. oldal » 10. oldal » 11. oldal » 12. oldal » 13. oldal » 14. oldal » 15. oldal » 16. oldal » 17. oldal » 18. oldal » 19. oldal » 20. oldal » 21. oldal »