SalesKoffein

Bejutás a döntéshozókhoz
5 lépésben

Kérd ajándék tudásanyagomat itt!

Partnereink

 

Saleskoffein a Facebook-on

Kövess minket a többi közösségi oldalon is!


Kapcsolat

A-Concept Kft.

2600 Vác, Szigony köz 5/B
albert.mathe@saleskoffein.hu
06 70 606 6615

korábbi írások, 5. oldal

Tudom, hogy Donald Trump egy nagyon megosztó személyiség. Lehet őt szeretni vagy utálni, minden esetre, amit véghez vitt, egyedülálló. Először került a Fehér Házba a politikától eddig távolálló üzletember...

Én öt évvel ezelőtt hallottam először Donald Trumpról, amikor a kezembe került a „Gondolkodj nagyban és csapj oda keményen” c. üzleti könyve. A hétvégén ismét elővettem ezt a könyvet, mivel a beiktatása eszembe jutatta, hogy annak idején milyen sokat kaptam ettől a könyvtől. Kinyitottam ismét és azt láttam, hogy telejegyzeteltem! Most, hogy ismét elővettem, egy kicsit más szemmel olvastam végig. Azt kerestem benne, hogy mi az, ami kifejezetten az értékesítőknek vagy értékesítési vezetőknek szól.

tovább


Nem tudom tudtad-e rólam, hogy nagy tenisz rajongó vagyok! Minden év végén megnézem a ATP Masters tornát, ahol a világ legjobb 8 teniszezője küzd meg egymással. A tavalyi versent ANDY MURRAY nyerte, és habár nekem nem ő az első számú kedvencem, el kell ismernem, hogy igazán kitett magáért, hiszen a döntőben leggyőzte a világelső Novak Djokovicot. A mérkőzés után a stúdióban a szakértők arról beszéltek, hogy a legnagyobb különbség egy TOP 10-es és egy TOP 100-as teniszező között az, hogy a döntő pillanatokban egy TOP 10-es teniszező az esetek 75%-ában nyeri meg a döntő labdákat. Ugyanez az arány egy TOP 3-as teniszezőnél már 90%!

 

tovább


A régi „cégbemutató, termékbemutató, termékprezentáció” típusú értékesítés halott! Biztos lehetsz benne, hogy ma az internet és a közösségi média korában az ügyfeleid rendelkezésére áll rengeteg információ rólad, a termékedről és a cégedről még azelőtt, hogy eljutottál volna az első találkozóig. 

Ennek tudatában vajon melyek azok az értékesítési stratégiák, amelyeket amit minden vállalati értékesítőnek tudnia kell ahhoz, hogy sikeres tudjon lenni 2017-ben?

tovább


Ez a tárgyalási stratégia arról a „gesztenyéről” szól, amit az ügyfelek az értékesítőkkel akarnak kikapartatni a tűzből. A „forró gesztenye”, mint ismert, egy kényes ügy, amit valaki át akar passzolni másoknak, hogy az ő feje fájjon miatta.

Biztos vagyok benne, hogy te is hallottad már ezt a kijelentést:

„Sajnos nem engedi meg a költségvetésünk, hogy ezen az áron vásároljunk, 30% engedményt kérünk!”

tovább


Ez a történet néhány évvel ezelőtt történt velem, amikor a Nokia Networksnél dolgoztam sales vezetőként.

Hétfőn reggel arra ébredtem fel a tárgyalóban, hogy a kollégák hangoskodnak a konyhában,éppen kávéznak, és közben azt mesélik, hogy mi történt a hétvégén. Zoli kollégámtól, aki az asztalon aludt (én a szőnyegen feküdtem a földön), kérdeztem hány óra van, és mennyi időnk van a tender beadásáig. Az éjszakát az irodában töltöttük, hétfőn reggel 12 órára kellett beadnunk a tenderanyagot az egyik potenciális multinacionális ügyfélhez. Valamikor hajnal 4-5 óra körül feküdtünk le abban a hitben, hogy készen vagyunk. Ahogy az lenni szokott, a beadás előtt átnéztük még egyszer az ajánlatot.

tovább


Előfordult veled, hogy szinte biztosnak érezted az üzlet megszerzését, aztán valahogy megmagyarázhatatlan módon kicsúsztak a kezedből a dogok, és hoppon maradtál?

Olvasd el az alábbi tanulságos történetet és megtudod, mi történik, ha nem a döntéshozóval tárgyalsz?

 

tovább


Eszembe jutott egy tanulságos történet még azokból az időkből, amikor a Nokia Networks értékesítési igazgatója voltam. Az egyik potenciális ügyfélnél tárgyaltunk egy sokmilliós üzletről. Nagy volt a verseny a projekt megnyeréséért, az ügyfél pedig nagyon ügyesen el is hitette velünk, hogy műszaki szempontból minden beszállító ugyanazt tudja nyújtani. Ezek után nem maradt más hátra, minthogy megállapodjunk a kereskedelmi feltételekben (ár, szállítás, bónuszok, garanciák stb.). 

továbbLapozás: 1. oldal » 2. oldal » 3. oldal » 4. oldal » 5. oldal 6. oldal » 7. oldal » 8. oldal » 9. oldal » 10. oldal » 11. oldal » 12. oldal » 13. oldal » 14. oldal » 15. oldal » 16. oldal » 17. oldal » 18. oldal » 19. oldal »