SalesKoffein

Bejutás a döntéshozókhoz
5 lépésben

Kérd ajándék tudásanyagomat itt!

Hozzájárulok ahhoz, hogy a jövőben az értékesítési tudásomat hasznos témákkal fejlesszétek hírlevél formájában
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglalt irányelveket, aminek köszönhetően hatékonyan tudjátok támogatni a fejlődésemet

Értékesítési könyvek

 

Saleskoffein a Facebookon

Kövess minket a többi közösségi oldalon is!

 


Kapcsolat

A-Concept Business Consulting Kft.

2600 Vác, Szigony köz 5/B

albert.mathe@saleskoffein.hu

+36 70 606 6615

 

 

korábbi írások, 13. oldal

Minden tárgyalás során van egy határ, ahol meg kell állni és el kell gondolkozni azon, hogy vajon érdemes-e folytatni az egyezkedést. Ha ilyenkor nem gondolkozunk el, akkor vesztesként fogjuk elhagyni a tárgyalást. 

tovább


Vilfredo Pareto, a XIX. század egyik legismertebb közgazdásza kitalálta a 80/20-as szabályt, amellyel a mai napig az élet sok területén találkozunk. Értékesítési vezetőktől hallottam, hogy részlegük forgalmának 80%-át általában az üzletkötők 20%-a hozza. Egy másik ilyen gyakori 80/20-as szabály az értékesítésben az, hogy az ügyfelek 20%-a hozza a bevétel 80%-át. 

tovább


A vállalati (b2b) értékesítők egyik legnagyobb kihívása, hogy nem tudják megszerezni az igazi döntéshozók támogatását...  Kitartó munkával eljutnak oda, hogy sikerül megszervezni a megbeszélést, adnak árajánlatot, majd reménykedve várnak az eredményhirdetésre.

Szerintem egyetértünk abban, a döntéshozó támogatásának szerzése létfontosságú kérdés az értékesítésben.

Hogyan találd meg a döntéshozót, ha nagy és multinacionális cégeknek értékesítesz?

tovább


Az ideális ügyfélprofil nem más, mint egy modell, amit arra fogsz tudni használni, hogy szűkítsd a célpiacodat annak érdekében, hogy kiszúrd azokat a cégeket, amelyekből „rossz” ügyfelek lesznek, és megtaláld azokat a cégeket, amelyekből később kiváló ügyfelek lehetnek. Ők lesznek azok ügyfelek, akik megadják számodra és a céged számára a stabilitást és a dinamikus növekedést. 

tovább


    Amikor közép- vagy nagyvállalatoknál tárgyalunk az egyik legnehezebben kezelhető szituáció az, amikor kiderül, hogy a személy, akivel éppen beszélünk, nincsen felhatalmazva arra, hogy döntést hozzon. Szerencsés esetben tőle személyesen tudod meg, hogy a cégnél valaki más fog dönteni erről. Előfordulhat azonban az is, hogy nem hajlandó elárulni, ki fog dönteni, esetleg azt állítja, személyesen ő az, aki a projektről dönt.  

 

tovább


Ködösítés, tisztátlan válaszok (vagy nem válaszok), „csak az ár számít”, etikátlan magatartás, a döntéshozók elrejtése, agresszív viselkedés, feleslegesen dolgoztatnak egy árajánlat beadás miatt. Te találkoztál már olyan potenciális ügyfelekkel, akikre a fentiek igazak? 

tovább


Nagyvállalati értékesítésnél gyakori jelenség, hogy a döntéshozók nagyon nehezen érhetők el. Egyrészt nem lehet tudni pontosan, hogy ki a döntéshozó, másrészt pedig gyakran cégen belül szándékosan megakadályoznak abban, hogy találkozz velük.

továbbLapozás: 1. oldal » 2. oldal » 3. oldal » 4. oldal » 5. oldal » 6. oldal » 7. oldal » 8. oldal » 9. oldal » 10. oldal » 11. oldal » 12. oldal » 13. oldal 14. oldal » 15. oldal » 16. oldal » 17. oldal » 18. oldal » 19. oldal » 20. oldal » 21. oldal »